nyårshår

Om det nu e någon som går in och läser min blogg på självaste nyårsafton tänkte jag tipsa om lite snygga frisyrer tills ikväll för er som har beslutsångest
något som aldrig kan gå fel är en snygg ponytale.

Festfrisyrer

Det ska vara enkelt att se snygg ut. Variera och lyft din vardagsfrisyr med proffsens smarta knep. Lätt som en plätt, men åh, så elegant!

Skyhög hästsvans
Ta den kanske mest klassiskavardagsfrisyren till nya höjder med något glänsande runt tofsens bas. Botanisera i sybehörsbutiken eller återvinn ett gammalt tygbälte.
– Det lyfter upp håret på ett dramatiskt sätt, säger Johnny Lavoy, hårstylist hos L´Oréal Paris. Särskilt snyggt blir det med ett metallicband.
Så här gör du: Massera in ett utslätande serum, till exempel Liss control från L’Oréal, 149 kr, i hårbotten och borsta sedan upp håret i en hög hästsvans. Fäst svansen uppe på hjässan med en hårsnodd. Droppa en droppe hårolja i handen och stryk sedan den över håret för att ge frisyren en naturlig lyster. Vira det glänsande bandet runt svansen. Börja fem centimeter ovanför snodden och arbeta dig neråt tills hela snodden är täckt.



Prinsessfluff

Addera ett diadem och du har gett din frisyr en festligare känsla.
– Det dubbla diademet gör frisyren extra elegant, säger hårstylisten Johnny Lavoy.
Så här gör du: Fukta fingrarna med en sprej som ger struktur och stadga, som Spray wax från Paul Mitchell, 325 kr, och massera i hårbotten för volym. Dela upp håret tvärs över huvudet, från tinning till tinning, och samla den främre delen med en hårklämma. Sätt upp den bakre delen av håret i en hög hästsvans. Tvinna sedansvansen nedåt som en svinrygg och nåla med hårnålar längs vägen. Locka det främre hårpartiet med en locktång och borsta det bakåt över svinryggen. Böj in topparna mot nacken med hårnålar. Sätt till sist diademen på plats, ett högst upp på huvudet och ett närmare hårfästet. Fixera med hårsprej

Nonchalant fläta
Den volymrufsiga strandstrukturen är hemligheten bakom den
här sexiga flätan.
– Ett riktigt sexbombshår, säger Jimmy Paul, hårstylist för Bumble & Bumble.
Så här gör du: Massera in en volymsprej, till exempel Size matters volume spray mousse från Urban by Björn Axén, 130 kr, i hårbotten och tupera håret på hjässan lite lätt för att få fram ännu mer volym. Samla sedan ihop hela håret i en sned hästsvans, strax bakom ena örat (håll den på plats, använd inte en snodd). Tvinna håret neråt och fäst med hårnålar vartefter. När du når nackgropen fäster du svansen med en hårsnodd. Plocka ut några hårtestar och vira dem över snodden tills den är helt dold. Fäst testarna med hårnålar och låt resten av håret hänga fritt.



Knut med knorr
En vanlig knut funkar alldeles utmärkt på fest, speciellt om du pimpar den med lite pynt.
– Ett gäng hårsnoddar är allt du behöver för att göra din vardagsknut mer intressant, tipsar hårstylisten Johnny Lavoy.
Så här gör du: Borsta håret till en slät hästsvans som du fäster i nackgropen med en hårsnodd. Trä de andra hårsnoddarna över svansen, en efter en, med några centimeters mellanrum. Använd mörka snoddar om du har ljust hår och vice versa. Forma svansen till en knut genom att trä in slutet av svansen i den första hårsnodden. Fäst knuten i nacken med hårnålar och fixera med en lätt hårsprej, till exempel Zero gravity från Sebastian, 290 kr. Stryk med handen över frisyren för att tämja eventuellt utstickande strån

Välj och vraka!

Jag kommer nog gå på den första.
Ska jobba på Grand och trivs bäst att jobba med uppsatt hår=)

får se=)

ttys!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0